Skab den perfekte spisestue med disse 3 råd

Maden smager lidt bedre, når man spiser den i dejlige omgivelser. Uanset om der er tale om morgenmad, frokost, aftensmad eller en lille snack, kan en indbydende spisestue gøre ethvert måltid lidt mere speciel og hyggelig.

Vil du gerne skabe et lille paradis i dit hjem, hvor du kan nyde lækker mad sammen med venner og familie, så er du kommet til det rette sted. Du får her 3 råd til at designe din drømmespisestue.

1. Vælg dine møbler og layout

Det er vigtigt at overveje, hvordan du bedst kan udnytte den plads, du har. Her er det eksempelvis relevant at tage højde for, hvor døre og vinduer er placeret, så dine møbler ikke ser malplacerede ud i forhold til dem. Har du skrå vægge, kan det også påvirke, hvordan din indretning kommer til at se ud.

Har du ikke meget plads til rådighed, kan du eksempelvis vælge et spisebord, som kan foldes sammen, så du kan spare plads, når du ikke har gæster på besøg. Du kan endda vælge at placere dit spiseområde i et hjørne for at skabe et hyggeligt spisested og skabe mere plads i resten af rummet.

Er din spisestue stor og rummelig, kan du med fordel vælge et spisebord, som tager en del plads. Her kan du eksempelvis placere spisebordet centralt i rummet for at gøre det til fokus i rummet. Det giver et flot og intentionelt udtryk.

Husk på, at det handler om at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig og din smag.

2. Sørg for god belysning

Når det gælder stemningen i et rum, spiller belysningen en stor rolle. Derfor er det en god idé at tage højde for at inkludere forskellige lyskilder i din spisestue, når du planlægger, hvordan den skal se ud.

Du kan ikke gå galt i byen ved at fremhæve dit spisebord med en eller flere pendler. Du kan også inkludere en smart gulvlampe til at belyse et mørkt hjørne, så rummet ser mere indbydende ud. Har du flot kunst på væggene, kan du med fordel også installere spotlights i loftet eller på væggene for at fremhæve det.

Leder du efter kvalitetsbelysning i flotte design, er Dyberg Larsen et godt valg. Dette danske belysningsbrand byder på et væld af smarte og funktionelle lampedesigns, som ser godt ud i ethvert hjem. Mangler du derfor belysning til spisestuen, kan du gå på opdagelse blandt de mange Dyberg Larsen-lampetilbud.

3. Gør indretningen personlig

Det er dit hjem, så det skal også ligne, at det er dig, der bor der. Det er vigtigt, at din spisestue er indrettet, så du bliver glad, når du er i den, så derfor bør du designe den med dig og din husstand i tankerne.

Er du vild med minimalisme og rene linjer, skal du ikke tænke på, om andre synes, at der bør være flere møbler og dekorationer i din spisestue. Hvis du er fan af retrodesigns, skal du prioritere at have det i din spisestue.

Derudover er det et sikkert hit at fremhæve kunst, fotografier eller samleobjekter i indretningen. Du kan eksempelvis vise dine ejendele frem i en reol eller på svævende væghylder.