Overvejer du at udskifte taget på din bolig?

Et tag holder i mange mange år, men det holder altså ikke for evigt. Og når først taget viser tegn på, at der er behov for en udskiftning, er det en god idé at handle. Men hvornår kan man så være sikker på, at tiden er inde? For det er en større investering at skifte tage, og der er bestemt ingen grund til at gøre det for tidligt.

Læs med her, hvor du får fire grunde til, at taget skal skiftes.

Tagets alder betyder noget

Når taget bliver ældre, vil det begynde at vise tegn på forfald. Dette kommer til udtryk gennem revner, at tagsten falder af. Ved trækværket vil du kunne se råddent træk og lækager. Det er en god idé at bruge alderen som pejlemærke. Er taget mellem 20 og 30 år gammel, vil det med størst sandsynlighed være en god idé at skifte taget. Tagets holdbarhed aftager nemlig med tiden, og derfor kan et umiddelbart nydeligt tag på 30 år stadig være vakkelvornt. Hos Jydsk Tagbyg kan du få hjælp til tagudskiftningen.

Er du ked af, at dit tag ser forfaldent ud, kan dette være en anden grund til at skifte taget. Driller forskellige ting i hjemmet, kan det hjælpe at få professionelt hjælp. Brug Sandkær VVS hvis toilettet skal ordnes, eller et tømrerfirma hvis du har brug for en renovering i hjemmet.

Spar på varmen

Hvis taget ikke isoleret eller har en utilstrækkelig isolering, kan det resultere i, at du taber varme i huset. Det kan give unødvendigt høje energiregninger hver måned. Du kan altså reducere varmetabet ved at investere i et nyt tag med ordentlig isolering.

Det danske vejr er uforudsigeligt, og derfor vil vi gerne kunne føle og trygge og i læ for regn og storm, når vi er hjemme. Derfor skal taget være holdbart.

Forhåbentlig har disse fire grunde gjort dig klogere på, om taget skal skiftes!