Sådan gør du haven sommerklar

Der er rigtig mange hyggelige fiks, du kan gøre hist og her for at gøre haven klar til sommeren. Det kan for eksempel være at lege rundt med køkkenhaver, blomsterbede, havemøbler og meget mere. Lad haven blive din inspirerende legeplads og giv dig i kast med at plante, pynte og pleje det grønne areal. Hvis du mangler inspiration, så kig med her, og find ud af, hvordan du kan gøre lidt ekstra ud af haven i år.

Flyt liv ind i haven med planter og blomster

Blomster og planteliv er altid et godt sted at starte, hvis man vil gøre haven smuk at se på. Blomsterfrø, planter og potter er ingen stor investering, så havens makeover behøver altså ikke nødvendigvis koste dyrt. Farverige blomster giver haven masser af liv, og så er de jo også bare flotte at kigge på. Selvom du ikke har jordens grønneste fingre, så kræver det ingen særlig kunst at kunne plante blomster i haven. Alt du behøver er en smule research, god vilje og dedikationen til at vande og pleje i ny og næ.

Kom godt i gang med at plante blomster

Beslut dig først og fremmest for, hvilken type blomst du gerne vil have i haven. Hvis du er begynder, så start med en nem blomst, der sagtens kan passe sig selv. Det kunne for eksempel være planter som lavendel eller storkenæb, som ikke kræver meget pasning og kan modstå både vind og vejr. Dernæst kan du overveje, hvor du gerne vil have blomsterne plantet. Skal de stå i bed? Potter? Måske har du et drivhus, som de skal flytte ind i? Sørg for at dine planter har god solid og nærende muld at stå i, som kan optage vand og holde på de nødvendige næringsstoffer.

Få trimmet græs, træer og hæk

Hvis du har bevoksning i haven, som ser en smule træls ud efter de koldere måneder, så er det tid til en klipning. En nyslået græsplæne og en trimmet hæk kan virkelig gøre underværker for havens udtryk. Få haven til at se ud som ny igen ved at beskærer de skyggefulde grene og trimme hækkene til, så haven indrammes fornemt af alt det grønne. Det indbyder også gæster til hygge i haven, når det hele ser lidt mere rent og præsentabelt ud.

Giv havemøblerne et makeover

Intet siger højsommer end en brandvarm kop kaffe under morgensolen på terrassen. Hvis du gerne vil gøre haven sommerklar, så er havemøbler et must. Hvis du allerede har havemøbler stående, så er det tid til et makeover. Køb nye hynder til stolene og skift dugen ud med en i nye friske sommerfarver. Stil havemøblerne frem og byd ud i haven til solrig frokost eller måske et glas koldt vin på en sen lys sommeraften. Møbler i haven inviterer også til samvær med vennerne eller familien. Nu hvor du har lagt det hårde arbejde i, at gøre haven smuk, ren og indbydende så kan du invitere gæster ud på terrassen og nyde din smukke og sommerklar have.